Около 80% от хората страдат от болки в гърба почти през

...
Около 80% от хората страдат от болки в гърба почти през
Коментари Харесай

Навиците, които вредят на гърба ни

Около 80% от хората страдат от болки в гърба съвсем през целия си живот. Според специалисти, това не постоянно е признак на съществено заболяване или пострадване. Често виновността имат рисковите фактори, с които човек се сблъсква ежедневно.

Редакторите на AdMe.ru изброява някои от тях както и нездравословните привички, които придобиваме и с които вредим на гърба си.

1. Професионален фактор

Болката в гърба се среща освен при служащи, чиято специалност е обвързвана с тежък физически труд, само че и при козметици, маникюристи, архитекти, водачи, инженери, шивачки и редица други. Това са специалности, които са предразположени към деформиране на гърба заради спецификата на работната поза. Важно е най-малко един път на час да се прави дребна отмора и в случай че е допустимо да се прави кратко оживление, което ще облекчи напрежението в мускулите на гърба.

2. Домакинската работа

Ежедневните домашен отговорности като миене на съдове, подготвяне на вечеря или гладене на облекла също са безмилостни към гърба. Важно е обкръжаващата среда в дома ни да бъде максимално пригодена към нас. Височината на мивката, масата, дъската за гладене би трябвало да подхождат на нашата височина, гръбнакът би трябвало да остане прав по време на домашните отговорности и мускулите на гърба - спокойни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР